SRPSKA NAPREDNA STRANKA ODNELA UBEDLjIVU POBEDU NA IZBORIMA ZA ČLANOVE SAVETA MESNE ZAJEDNICE MILOŠEVAC

26694826_10211392969242485_477219362_n.jpg

U Miloševcu, selu u opštini Velika Plana, u nedelju 28.januara 2018. godine održani su izbori za članove Saveta mesne zajednice Miloševac. Na izborima po većinskom sistemu, (po kome se glasa za kandidata, a ne za listu ), nadmetale su se dve izborne liste. Jednu listu kandidovala je Srpska napredna stranka, a na suparničkoj listi su bili kandidati svih ostalih političkih stranaka, osim Socijalističke partije Srbije koja na ovim izborima nije učestvovala) i građani koji nisu pripadali ni jednoj političkoj stranci. Znači, svi ostali protiv Srpske napredne stranke, a prednjačile su bivše stranke DOS-a i Jedinstvena Srbija.

Od upisanih 2.566 glasača na izbore je izašlo 935 glasača ili 36,44% što predstavlja visok procenat ako se ima u vidu da su ovo bili izbori strogo lokalnog karaktera, da su se odvijali bez angažovanja medija, poseta stranačkih lidera i kampanje koja inače prati izbore na opštinskom i republičkom nivou.

Na glasačkom listiću biračima je ponuđeno 30 kandidata: 15 sa jedne liste i 15 sa druge liste, poređanih po azbučnom redu i uz napomenu koja ih je lista kandidovala. U savet mesne zajednice izabrano je 15 kandidata koji su dobili najveći broj glasova.Od izabranih kandidata prvih 14 mesta po broju glasova osvojlili su kandidati Srpske napredne stranke, a petnaesto mesto po broju glasova osvojio je kandidat sa suparničke liste, inače nestranački kandidat, ugledni građanin, poljoprivredni proizvođač.

„Ilustracije radi: najbolje plasirani kandidat Srpske napredne stranke dobio je 598 glasova, a jedini plasirani kandidat sa suparničke liste dobio je 378 glasova. Naš najlošije plasirani kandidat osvojio je 353 glasa, a najbolje plasirani stranački kandidat sa suparničke liste ostvojio je 330 glasova. Time su građani Miloševca svojom voljom, isto kao i na prethodno održanim lokalnim, parlamentarnim i predsedničkim izborima potvrdili da u ovom selu postoji samo jedna relevantna politička stranka: Srpska napredna stranka“ – izjavio je Bojan Mikić, predsednik Mesnog odbora Srpske napredne stranke Miloševac" , i dodao: "Rezultati ovih izbora, koji su održani u fer i korektnoj izbornoj utakmici, pokazali su da su napori snažih političkih suparnika da se ovi izbori nikako ne održe u stvari opravdani strah od ubedljivog izbornog poraza.
U naredna tri dana u skladu sa Statutom mesne zajednice Miloševac održaće se konstitutivna sednica na kojoj će biti izabrani predsednik saveta i njegov zamenik i komisije za posebne oblasti kao što su komunalna infrastruktura, kultura, sport i ostale od značaja za život građana sela Miloševca“.

Powered by WebExpress