Novogodišnji kviz

U Osnovnoj školi „Radica Ranković“ u Lozoviku za učenike od petog do osmog razreda održan je Novogodišnji kviz.

DSC_6946.jpg

Ovo je treća godina održavanja Novogodišnjeg kviza. Kviz se održava u periodu od 22. do 27. decembra za učenike OŠ „Radica Ranković“, gde su se takmičile osam ekipa, a 28. decembra održano je super finale u kome su sem pobedničke ekipe OŠ „Radica Ranković“ učestvovali i učenici iz još tri osnovne škole: OŠ „Vuk Karadžić“ iz Krnjeva, OŠ „Branko Radičević“ iz Lugavčine i OŠ „Akademik Radomir Lukić“ iz Miloševca. Pobednik super finala je OŠ „Vuk Karadžić“ iz Krnjeva.


DSC_7365.jpg

Kviz je zabavnog i edukativnog karaktera, a osmišljen je po principu popularnog kviza TV slagalica, s tim što su pitanja prilagođena učenicima i vezana su za nastavne predmete koje učenici izučavaju. Takmičenje je ekipno, svaku ekipu činila su četiri učenika iz različitih razreda. Ideja je da se ovaj kviz u narednim godinama proširi i na ostale osnovne škole iz okruženja.


DSC_7568.jpg

Učenici su sa oduševljenjem prihvatili ovaj kviz, a svaki dan kviza je bio ispunjen ne samo takmičarskim duhom, već i prazničnim raspoloženjem. Ukupno je bilo 44 takmičara.

Powered by WebExpress